Antwerpse politie pakt langdurig geparkeerde vracht- en aanhangwagens aan

Foto: rr

Antwerpse politie pakt langdurig geparkeerde vracht- en aanhangwagens aan

Print
Deurne -

De Antwerpse politie heeft tientallen processen-verbaal uitgeschreven voor langdurig geparkeerde aanhangwagens en vrachtwagens. Drie aanhangwagens werden in beslag genomen.

De controle duurde twee dagen en ging door in de regio Oost (Deurne) van de politiezone Antwerpen. Het verkeersondersteuningsteam (VOT) ging daar twee opeenvolgende dagen op pad om te controleren op langdurig parkeren door aanhangwagens en vrachtwagens. “De controle kwam er naar aanleiding van verschillende meldingen door buurtbewoners”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. “We controleerden in de hele regio, niet enkel op de aangegeven locaties.

Tientallen pv’s

Elke aanhangwagen (en motorvoertuigen die niet meer kunnen rijden) die op de openbare weg geparkeerd staat moet een reproductie van een nummerplaat hebben en mag maximaal 24 uur op dezelfde plaats blijven staan. Tijdens de twee dagen controleren stelden de mensen van het VOT 24 processen-verbaal op voor aanhangwagens die langer dan 24 uur op dezelfde plaats stonden. In drie gevallen was er geen nummerplaat aanwezig. “Drie aanhangwagens hebben we laten weghalen”, zegt Bruyns.

Voor vrachtwagens zwaarder dan 7,5 ton geldt dat ze maximaal acht uur op dezelfde plaats mogen blijven staan. De politie zwierde tien vrachtwagens op de bon omdat ze langer geparkeerd stonden of omdat ze stonden waar dat verboden is voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton.

Plaatsen voor mindervaliden gerespecteerd

Tijdens de actie werd ook toezicht gehouden op twintig parkeerplaatsen voor mindervaliden. “Nergens werd die voorbehouden plaats onterecht ingenomen”, zegt de politie. Er werden wel nog 27 andere foutparkeerders beboet. Twee bestuurders werden betrapt toen ze aan het rijden waren met de gsm in de hand en een leerling-bestuurder werd aan de kant gezet omdat hij over een volle witte lijn gereden was. De man had geen ‘L’ aangebracht en had een niet toegelaten passagier aan boord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio