KV Mechelen stalt Cornet bij RWDM, El Messaoudi gegeerd in Nederland

Het lijkt einde verhaal voor Ahmed El Messaoudi bij KV Mechelen. Foto: Dirk Vertommen

KV Mechelen stalt Cornet bij RWDM, El Messaoudi gegeerd in Nederland

Print

De bal is aan het rollen gegaan bij KV Mechelen. Mathieu Cornet wordt voor een jaartje uitgeleend aan RWDM, Ahmed El Messaoudi kan op Nederlandse interesse rekenen en op training verscheen de 18-jarige tester Issa Kabore.

Het tijdelijke (?) vertrek van Mathieu Cornet (29) werd dinsdagmiddag officieel bevestigd. De Waalse spits was in de voorbereiding naast de A-kern gevallen en kiest nu voor een uitleenbeurt van één seizoen aan eerste amateurclub RWDM.

El Messaoudi naar Nederland?

Is er ook een oplossing in de maak voor Ahmed El Messaoudi? De Marokkaanse Belg (24) hoeft niet meer op speelkansen te rekenen bij KV Mechelen, maar staat fel in de belangstelling in Nederland. Vorige week nam FC Groningen al contact op om een mogelijke transfer te bespreken, sindsdien meldden nog twee Eredivisieclubs zich bij KV. Voorlopig is er echter nog niets officieel. Malinwa is wel bereid om te onderhandelen.

El Messaoudi speelde zich vorig seizoen al in de kijker in Nederland. Tijdens zijn uitleenbeurt aan Fortuna Sittard was hij titularis, met vijf doelpunten en evenveel assists. In Mechelen is het in dit prille seizoensbegin een heel ander verhaal. Op het verdedigende middenveld is Joachim Van Damme geblesseerd, maar dan nog kregen Alexander Corryn en de amper 16-jarige Aster Vranckx als invaller de voorkeur op El Messaoudi tegen Anderlecht. Zijn huidige contract loopt nog tot de zomer van 2021.

Rechtsback op proef

Ondertussen is in Mechelen nog een nieuwe speler neergestreken. Issa Kabore (18), een rechtsback uit Burkina Faso, is op proef. Aanvankelijk trainde hij met de beloften mee, nu met de A-kern om te zien of hij een meerwaarde kan zijn. Binnenkort wordt de knoop doorgehakt.

Meer voetbalnieuws