© mgb

Hier komt de stad gratis je ramen poetsen (maar je moet er wel wat voor over hebben)

De komende dagen wast een professionele firma de ramen van de overburen van de afgebroken stadhuisvleugel in Sint-Niklaas. Dat is één van de flankerende maatregelen om de hinder van de werken te beperken.

Nu de grootste afbraakwerken aan de oude stadhuisvleugel in de Parkstraat achter de rug zijn, is ook het stof gaan liggen. Een veegwagen nam eerder al de voetpaden onder handen en deze week zijn de ramen van de overburen aan de beurt.

“We nemen als stadsbestuur onze maatschappelijke rol als bouwheer op”, zegt schepen van Openbaar Domein Carl Hanssens (N-VA). “Deze flankerende maatregelen werden op voorhand goed gecommuniceerd naar de bewoners en handelaars, en ze kunnen het gebaar zeker appreciëren. Voor de meeste gevels volstaat een hoogtewerker. Voor ramen die moeilijk bereikbaar zijn vanaf de straatkant, werd een aparte afspraak gemaakt met de syndicus om de ramen van binnenuit te reinigen.”

Opnieuw met eindejaar

Het is de eerste poetsbeurt, maar zeker niet de laatste. “Later dit jaar starten de ruwbouwwerken en zal er opnieuw meer hinder zijn voor de overburen. We gaan de werken kort opvolgen en de buurt opnieuw schoonmaken rond de eindejaarsperiode.”

De schoonmaak is één van de flankerende maatregelen die de stad invoert tijdens de werkzaamheden. “Een andere maatregel is het optrekken van de gratis parkeertijd in de parking onder de Grote Markt, van een kwartier naar een half uur. In totaal spenderen we jaarlijks 50.000 euro aan die flankerende maatregelen.”

De werken zelf zitten ondertussen op schema. Het aanbrengen van de fundering duurt nog tot oktober, gevolgd door de ruwbouw.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio