Sam Bennett sprint naar de zege in uitgeregende eerste etappe van BinckBank Tour

Foto: BELGA

Sam Bennett sprint naar de zege in uitgeregende eerste etappe van BinckBank Tour

Print

Sam Bennett heeft de eerste etappe van de Belgisch-Nederlandse rittenkoers BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De Ier van Bora-hansgrohe was de snelste van een massaspurt na een door regenweer geteisterde vlakke etappe tussen Beveren en Hulst (167 kilometer). Onze landgenoot Edward Theuns finishte als tweede, Jasper Philipsen (vierde) was de tweede Belg in de top-vijf. Topfavoriet Dylan Groenewegen geraakte ingesloten en kon zijn sprint niet vol aangaan.

Aaron Verwilst, Baptiste Planckaert, de Pool Lukasz Wisniowski en de Deen Lars Ytting Bak zorgden voor de vroege vlucht. Met nog negen kilometer te gaan, moesten Verwilst en Planckaert lossen. Wisniowski en Bak werden ruim vijf kilometer verderop gegrepen door het peloton, dat zich voorbereidde op de verwachte massasprint.

Uiteindelijk mocht de Ierse kampioen Bennett de armen in de lucht steken na 167,2 kilometer tussen Beveren en het Nederlandse Hulst, voor Edward Theuns en de Nederlander Mike Teunissen. Met Jasper Philipsen (4e), Timothy Dupont (6e) en Amaury Capiot (10e) eindigden nog drie Belgen in de top tien. De Nederlandse favoriet Dylan Groenewegen geraakte ingesloten en moest tevreden zijn met de zevende stek.

Dinsdag staat de tweede etappe op het programma, een rit over 169,1 kilometer tussen Blankenberge en Ardooie. Zondag is de opvolger van de Sloveen Matej Mohoric gekend.

Top-tien

1. Sam Bennett (Ier/BOH)

2. Edward Theuns (Bel/TFS)

3. Mike Teunissen (Ned/TJV)

4. Jasper Philipsen (Bel/UAD)

5. Phil Bauhaus (Dui/TBM)

6. Timothy Dupont (Bel/WGG)

7. Dylan Groenewegen (Ned/TJV)

8. Kristoffer Halvorsen (Noo/INS)

9. Alvaro Hodeg (Col/DQT)

10. Amaury Capiot (Bel/SVB) 0:00

Klassement

1. Sam Bennett (Ier/BOH)

2. Lukasz Wisniowski (Pol/CCC) op 0:02

3. Lars Bak (Den/TDD) 0:03

4. Edward Theuns (Bel/TFS) 0:04

5. Mike Teunissen (Ned/TJV) 0:06

6. Baptiste Planckaert (Bel/WVA) 0:07

7. Jasper Philipsen (Bel/UAD) 0:10

8. Phil Bauhaus (Dui/TBM) 0:10

9. Timothy Dupont (Bel/WGG) 0:10

10. Dylan Groenewegen (Ned/TJV) 0:10

Meer sportnieuws