Ponton aan Steenplein afgesloten: klein lek gevonden

Print
Antwerpen -

Door stabiliteitsproblemen is het ponton aan het Steenplein maandag afgesloten. De Stad Antwerpen meldt dat De Waterbus en de veerboot er tijdelijk niet aanmeren. Ondertussen werd een klein lek gevonden, dat wordt vanavond nog hersteld.

Het ponton aan het Steenplein werd maandagmiddag afgesloten door de hulpdiensten. Om toen nog onduidelijke reden bleek het te verzakken. “Daarom werd het ponton afgesloten zodat niemand er nog op kon”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Dat zorgde ervoor dat De Waterbus en de veerboot naar Linkeroever er tijdelijk niet kunnen aanmeren. “Als alternatief voor de veerboot is er de Sint-Annatunnel voor voetgangers en fietsers”, zegt Dirk Delechambre, woordvoerder van de stad. De Waterbus stopt tijdelijk ook een aan de overkant van de Schelde, aan halte Linkeroever (waar normaal gezien de veerboot aanmeert, red.).

In de loop van de dag vonden de opgetrommelde diensten een klein lek in het ponton. Het is de bedoeling dat dat lek in de loop van maandagavond nog hersteld wordt. Als alles volgens plan verloopt, dan zouden De Waterbus en de overzet in de loop van dinsdag terug aan het ponton moeten kunnen aanmeren.

Ponton aan Steenplein afgesloten: klein lek gevonden
Foto: Kioni Papadopoulos
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio