© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Gewogen en te licht bevonden: Lierse Kempenzonen meteen uit Croky Cup geknikkerd in Aalst

Het bekerparcours van Lierse Kempenzonen kende zondag na amper één match al zijn eindpunt, nadat de Pallieters op een kansloze 2-0 nederlaag liepen bij Eendracht Aalst. Gewogen en véél te licht bevonden. Dat is de bittere conclusie drie weken voor de start van de competitie.

yala

Naast de geblesseerden Nick Kuijlaars en Youssef Boulaouali en de geschorste Yoni Buyens moest coach Rocky Peeters een eerste keer echt keuzes maken dit seizoen. Zo opteerde hij voor het basiselftal dat dinsdag nog één uur lang sterk presteerde in Wijgmaal en vielen Toon Janssen, Matthiece Nelissen en Jasper Sols uit de boot.

Maar de Pallieters mochten al gauw ondervinden dat een bekertreffen in Aalst veel meer is dan een ordinair oefenonderonsje. Amper drie minuten ver kroop Lierse Kempenzonen al een eerste keer door het oog van de naald, toen Mitu de bezoekende defensie met de vingers in de neus in snelheid nam, maar Rausin uiteindelijk nog redding kon brengen. Ogenschijnlijk geïntimideerd door de powerplay van Aalst bleef Lierse de mindere. Dekuyper besloot over doel, maar halfweg de eerste periode was het toch raak. Aanvoerder De Neve mepte het leer fraai in de verste kruising, Rausin verhinderde minuten later met een ware kattensprong bij een kopbal van de Dekuyper zowaar zelfs een dubbele achterstand. Het weerwerk van Lierse bleef lang beperkt tot een poging van Osei-Berkoe en een schot van Da Silva op de vuisten van Van Gerven. Tot de ingevallen Kindermans op slag van rust nog een vrijschop tegen de kruising mepte.

Het moest dus beter na de pauze, maar die gedaanteverwisseling kwam er niet. Osei-Berkoe schoot wel meteen hoog over, maar op het uur was het over en uit voor de Lierenaars. Alweer De Greve strafte schlemielig verdedigen bij de Pallieters ongenadig af. In een rommelig laatste halfuur gaf Lierse nooit meer de indruk het tij nog te zullen keren. En dus kunnen de boeken in de Croky Cup na amper negentig minuten alweer dicht. Een ferme tegenvaller voor Lierse, wiens ambities in de beker toch verder reikten. Maar laat het vooral een wake-up call zijn. Wil Lierse straks zijn steile ambities waarmaken, dan is er nog heel veel werk aan de winkel.

Eendracht Aalst 2-0 Lierse Kempenzonen

AALST: Van Gerven, Razzi, Mertens, Ryckaert, Geenens, Wantens, Van Den Berghe (87’ Burssens), De Neve, Ponnet (56’ Cocchière), Dekuyper, Mitu (71’ Mbaye).

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Vinck, Van der Veken (65’ Ogunjimi), Doumbia, Delorge (34’ Smolders 40’ Kindermans), Wils, Maus, Da Silva, Van Aerschot, Osei-Berkoe, Vermeiren.

DOELPUNTEN: 22’ De Neve 1-0, 61’ De Neve 2-0.

GELE KAARTEN: 25’ Vinck, 30’ De Neve, 48’ Razzi, 55’ Mertens.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Bourdeaud’hui.

TOESCHOUWERS: 1.000.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws