Agressieve wespen palmen voertuig helemaal in

Deze kortkopwespen voelen zich helemaal thuis in een Chevrolet Malibu die ergens in de Amerikaanse staat Louisiana staat geparkeerd. De agressieve insecten palmen de volledige auto in, waardoor een verdelger werd opgeroepen om de wespen aan te pakken. De opgetrommelde imkers hadden eerst nog tijd om een ludieke video te maken in het zoemende voertuig. Zou jij een lift willen in deze auto of lijkt een ommetje iets veiliger?

Het reusachtige nest zou eigenlijk worden verdelgd, omdat kortkopwespen erg agressief en territoriaal uit de hoek kunnen komen. De imkers en de eigenaar van de auto hebben echter besloten om de dieren in leven te laten “omdat ze niemand storen”. Het nest kan nu verder gedijen en uitbreiden.

“Het stinkt hier overal naar wespengif”, aldus de maker van de video. De imker was dan ook op weg om het gif van de wespen te oogsten en zal daar ongetwijfeld een tijdje mee zoet zijn geweest. De eigenaar van het voertuig zal zich voortaan met de bus moeten verplaatsen: “De auto is nu van de wespen.”

BEKIJK OOK

Mieren bouwen ingenieuze, levende brug om wespennest leeg te roven

Nu in het nieuws