Anderlecht - KV Mechelen: 0-0

Ongeslagen KV Mechelen houdt ondanks ziekte, rood en overmacht stand op Anderlecht

KV Mechelen blijft ook na drie matchen terug op het hoogste niveau ongeslagen. Noem het echter gerust een halve overwinning, want het was vanaf het begin met de rug tegen de muur tegen Anderlecht en halverwege zette doelman Thoelen zijn ploeg ook nog eens met tien door een rechtstreekse rode kaart. De match in het Lotto Park eindigde uiteindelijk zoals ze begon: 0-0.

yala

Een kwarteeuw was het al geleden dat KV Mechelen kon winnen in het Park van Anderlecht, maar al vanaf het eerste fluitsignaal was het vrij duidelijk dat die vloek niet doorbroken zou worden. Dweilen met de kraan open, dat was het, terwijl Anderlecht aanvankelijk zijn beste voetbal van het prille seizoen op de mat kon leggen.

De killers waren niet zozeer de ronkende namen als Kompany of Nasri, maar wel jonkies Amuzu en Doku. Hun verschroeiende snelheid en constante flankwissels konden op de duur bijna enkel nog foutief afgestopt worden. Het zorgde voor een immense druk en Malinwa mocht nog van geluk spreken dat de vele voorzetten hun doel niet bereikten. Echt grote doelkansen bleven zeker gezien het onevenwicht uit, het doelpunt bleef zo maar in de lucht hangen en niet tegen de netten.

Rode domper

Opkuisdienst Van Cleemput viel in verdedigende zin nog het meest op, maar had brute pech toen hij kort voor de rust ziek het veld moest verlaten. In zijn plaats kwam de amper 16-jarige Aster Vranckx, die een puike voorbereiding beloond zag met zijn profdebuut.

Zure tegenslag, zo’n basispion verliezen, maar de zuurste moest nog komen in de extra tijd van de eerste helft. Amuzu zette zijn turbo aan om een lange bal te halen en de uitgekomen Thoelen maaide hem net buiten de zestien genadeloos neer. Scheidsrechter Visser, die tot dan zijn kaarten nog niet had getoond, aarzelde niet en stak het rood in de lucht. Nóg een onverwacht debuut voor de 19-jarige Sofian Bouzian, die de eerste match in de basis van zomeraankoop Vanzeir kwam inkorten en onder de lat plaatsnam. Nog maar één wissel en tien tegen elf… Los het maar op, Wouter Vrancken.

Stille storm

Malinwa maakte zich in de kleedkamer al op voor een storm van jewelste in de tweede helft, maar het leek meer op een rustig briesje. RSCA had vanzelfsprekend wel het meeste balbezit, maar deed er aanvallend bijzonder weinig mee en de Mechelse organisatie hield dan ook stand. Extra aanvallers, een afstandsschotje hier, een mislukte voorzet daar… Maar geen doelpunt. Dat Mechelen zelf nauwelijks nog over de middellijn geraakte, namen ze er gezien de omstandigheden met plezier bij. Doelman Bouzian toonde in zijn vuurdoop meteen wat hij waard was en mag het bekronen met een clean sheet.

De Maneblussers blijven zo ongeslagen met een knappe 7 op 9, zelfs na twee topmatchen, en kunnen Cercle Brugge volgende week met vertrouwen ontvangen in eigen huis. RSC Anderlecht, dat zal ondanks momenten van beterschap toch dringend die eerste overwinning moeten pakken.

MEER OVER KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live

Meer voetbalnieuws