© Leo Brouwers

Zomerbar opent aan gerenoveerde Beddermolen

In de tuin van de gerenoveerde Beddermolen in Tongerlo heeft de Zomerbar haar deuren geopend. Van woensdag tot zondag kan jong en oud er terecht voor culturele activiteiten in de breedste zin van het woord.

“We zijn blij dat we onze zomerbar opnieuw kunnen organiseren op de site van de Beddermolen”, vertelt organisator Max Camina. “Vorig jaar moesten we door de renovatiewerken uitwijken naar het gemeentehuis. De werken aan de site hebben vertraging opgelopen. Daarom kunnen we nu alleen maar de tuin gebruiken. “ Vzw Masanka, die de zomerbar uitbaat, heeft een programma voor jong en oud uitgewerkt met culturele en culinaire activiteiten, muziek en doe-activiteiten. “Met onze activiteiten willen we mensen van alle leeftijden samenbrengen op een gezellige locatie. Zo komen enkele astronomen uitleg geven over de sterren, is er een workshop Thais koken, een Afrikaans en Cambodjaans buffet, yoga, circus Barbarossa, een tapasavond, een kindernamiddag en een workshop bloemschikken.”

Op het openingsfeest staan behalve muziek van Savoir-Vivre en DJ Dunya ook kunst, lekkere hapjes en verfrissende dranken centraal. De zomerbar opent zaterdag om 18 uur. Zondag worden om 18 uur de kinderen tussen 10 en 14 jaar verwend met Rookie’s Comedy Show, een show die in culturele centra voor uitverkochte zalen zorgt.

De opbrengst van de Zomerbar investeert de vzw Mansanka in grotere activiteiten tijdens de Zomerbar en in Nathalie Foundation, waarbij vorig jaar in Cambodja geholpen is in een schooltje. Enkele vrijwilligers hebben er les gegeven en elektriciteit gelegd.

De zomerbar is vanaf zondag 10 augustus open van woensdag tot zondag tot en met zondag 31 augustus aan de Beddermolen, Molenwijk 72 in Tongerlo.

www.zomerbarwesterlo.be

Tips om te Doen!