Kempenaar schept tuin om tot wijngaard: “Een wijnbouwer moet op zijn handen kunnen zitten”

Inge Maes en Pascal Janssen. Foto: BERT DE DEKEN

Kempenaar schept tuin om tot wijngaard: “Een wijnbouwer moet op zijn handen kunnen zitten”

Oud-Turnhout -

Côtes de Kempen? Cuvée Campine? Apellation Controlée Taxandria? Het zou zo maar kunnen. Druivenrassen waarvan wijn wordt gemaakt, gedijen goed op de arme Kempense zandgrond. Dat ontdekken steeds meer Kempenaars die de gok hebben gewaagd om wijnranken te planten. Het aantal wijndomeinen in de Kempen neemt zo snel toe dat we niet eens meer zeker zijn of het bij die dertien domeinen die wij hebben geteld, blijft. Sommige wijnbouwers vinificeren pas hun eerste wijnen, andere zijn al jaren bezig. Allemaal zijn ze het erover eens: de Kempen zijn een exquise wijnstreek, als je er zorg voor draagt.

“Een wijnbouwer moet op zijn handen kunnen zitten. Echt goede wijn maakt zichzelf.” Pascal Janssen is voedingsmiddelentechnoloog bij een bekende Kempense ijsmaker, maar vindt toch de tijd om nog een wijngaard ...

Meest gelezen GVA+

Sport

DOEN!