© Hans Otten

Zestigtal standhouders uit vier landen verzamelen op vierde Zomerbeurs

Met de Zomerbeurs voor verzamelaars willen de drie organiserende verenigingen nadrukkelijk alle collectioneurs van eender wat aanspreken, maar vooral toch ook jongeren warm maken voor deze hobby.

Hans Otten

De vereniging van Kempense muntenverzamelaars Numismatica Herentals, de Koninklijke Postzegel- en Verzamelkring Ontspanning Herentals en de Herenthoutse Postkaartenclub slaan op zondag 11 augustus voor de vierde keer op rij de handen in elkaar voor het ongewone verzamelgebeuren van de Zomerbeurs. In de Lakenhal en vooral rond het Boerenkrijgmonument op de Grote Markt verzamelen tientallen standhouders in een tentendorp om hun collecties te tonen en vooral verzamelstukken aan de man te brengen.

“Er hebben zich zestig standhouders ingeschreven voor onze Zomerbeurs”, zeggen de organisatoren. “Onder hen mogen we ook enkele buitenlandse deelnemers verwelkomen, niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland en Griekenland. Naast numismatisch materiaal komen ook de verzamelaars van van-alles-en-nog-wat aan hun trekken. Postzegels, prentkaarten, bidprentjes, capsules, lp’s, je kan het zo gek niet bedenken.”

Naast de attractiepool van de openluchtbeurs krijgt één specifieke collectie in de Lakenhal extra aandacht. Voorzitter Jos Heyns van de Koninklijke Postzegel- en Verzamelclub Ontspanning stelt een deel van zijn verzameling over het Herentalse Begijnhof tentoon. Naast vele foto’s en documenten vallen er ook persoonlijke bezittingen van de begijntjes te bewonderen.

Eén probleem waarmee de drie clubs kampen, is de hoge gemiddelde leeftijd van de leden. Om ook jongeren aan te porren zich met dit gezellige tijdverdrijf bezig te houden, kunnen zij gratis deelnemen aan de tombola waarmee munten, biljetten en postzegels gewonnen kunnen worden. Volwassenen betalen 5 euro voor een lot.

De Zomerbeurs vindt zondag 11 augustus van 8 tot 14u plaats op de Grote Markt, de toegang is gratis.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio