Bonobo’s slingeren naar hartenlust rond op hun nieuwe eiland

Print

Video: Zoo Planckendael

Mechelen -

Slingeren tussen palen, zonnebaden of knabbelen op verse taken… Na even aarzelen konden de dertien bonobo’s in ZOO Planckendael met volle teugen genieten van hun nieuwe eiland. Op beelden is te zien hoe de dieren eerst supervoorzichtig, maar nieuwsgierig hun neus naar buiten steken. Niet veel later lopen ze naar hartenlust rond op het eiland.

Expeditie Bonobo is het nieuwe bonoboverblijf in Planckendael, nog beter aangepast aan de noden van de bonobo’s. Doorgedreven onderzoek in Congo, waar wetenschappers van Planckendael al bijna 30 jaar het gedrag van bonobo’s bestuderen, droeg bij aan het ontwerp van het verblijf. Sinds twee weken kunnen de apen zich in de nieuwe binnenruimtes, vijf keer groter dan het oude verblijf, volledig uitleven.

LEESOOK.Zo doet Planckendael wetenschappelijk onderzoek in Congo: “Wij zijn dé autoriteit op het vlak van bonobo’s”

Nu het binnenverblijf geïnspecteerd en goed bevonden is door de mensapen, mogen de bonobo’s ook weer een frisse neus halen op hun eiland. Het frisgroene gras en het water zijn de perfecte omgeving om te ravotten of een beetje uit te rusten in het zonnetje. Het levert deze té schattige taferelen op.

Bonobo’s slingeren naar hartenlust rond op hun nieuwe eiland
Foto: Zoo Planckendael
Bonobo’s slingeren naar hartenlust rond op hun nieuwe eiland
Foto: ZOO Planckendael
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio