© kugu

Lierse Kempenzonen haalt uit in Wijgmaal

Lierse Kempenzonen boekte dinsdagavond een derde oefenzege in deze voorbereiding. De Pallieters namen na een erg sterke eerste helft ruim de maat van Wijgmaal, dat uitkomt in de tweede amateurklasse. Het werd 0-6.

Coach Rocky Peeters kon nog geen beroep doen op Nick Kuijlaars, die herstelt na pubalgie. Youssef Boulaouali (knie) en Toon Janssen (uit voorzorg) kwamen evenmin in actie. De Pallieters die wel aan de aftrap verschenen, deden zich in een sterke eerste helft flink opmerken.

In een meer dan gesmaakt openingskwartier besloot Vermeiren eerst op de thuisgoalie en kopte de spits nadien tot twee keer over. Osei-Berkoe besloot dan weer voorlangs. Minuten later was het wel bingo, toen diezelfde Osei-Berkoe de assist afleverde en Da Silva in de korte hoek besloot. Het was het sein voor meer, want Vermeiren verdubbelde nagenoeg meteen de score met een streep in de verste hoek. Met nog twee goals binnen zes minuten deed ook Van Aerschot zijn duit in het zakje. Vermeiren legde ook al met zijn tweede van de avond de 0-5 ruststand vast.

Na de pauze was er snel dreiging met een kopbal van Da Silva, maar bleef verder gevaar aanvankelijk uit. Op het uur gooide Rocky Peeters een nagenoeg volledig nieuw elftal in de strijd. Ogunjimi dikte op aangeven van Maesen nog aan, maar een slordiger Lierse slaagde er nadien niet meer in om de score nog verder op te drijven.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin (59’ Geens), Vinck (59’ D’Onofrio), Van der Veken (59’ Smolders), Doumbia (59’ Sols), Delorge, Wils, Maus (59’ Buyens), Da Silva (59’ Kindermans), Van Aerschot (59’ Nelissen), Osei-Berkoe (59’ Ogunjimi), Vermeiren (59’ Maesen).

DOELPUNTEN: 18’ Da Silva 0-1, 21’ Vermeiren 0-2, 28’ Van Aerschot 0-3, 34’ Van Aerschot 0-4, 42’ Vermeiren 0-5, 73’ Ogunjimi 0-6

Meer sportnieuws