© kma

Belle époque-picknick tussen oldtimers: Lions Club Minerva mikt op duizenden bezoekers

Wie zich eens lekker bourgeois in een Victoriaanse jurk met een hoed vol pluimen wil uitdossen, moet zondag 25 augustus naar park Hallehof in Zoersel komen. Lions Club Minerva, de kleinste Lions Club van het land, kondigde dinsdag aan dat zijn derde oldtimertreffen helemaal gepimpt zal worden door Studio Belle-Epoque.

kma

Terwijl oldtimerliefhebbers om 10u aan het kasteel vertrekken voor een uitgestippelde rally van 130 kilometer door de Kempen, zullen acteurs er een grote Belle-Epoque-picknick ensceneren met een concours d’elegance uit de periode 1896-1914. Het moet even mooi worden als de picknick die de Antwerpse Zoo jaarlijks organiseert. Het Zoersels gemeentebestuur verleent steun.

“We willen duizenden mensen lokken naar het park”, zegt Oswald Vansintjan. “Tom Mintjens en rechterhand Fons stippelden voor de oldtimers een route uit. Rond 13u leggen de deelnemers een kleine praktische proef uit aan Huize Walden in Malle, een voorziening voor personen met een zorgvraag. Samen met Scabazoe, dat sportactiviteiten voor kinderen met een beperking in Zoersel organiseert, ons goede doel dit jaar. Ook oldtimereigenaars die de zoektocht niet wensen te rijden, zijn welkom om hun wagen in het park te exposeren.”

The Original The Wingmen Antwerp vzw begeleidt de oldtimers met motoren. In het park kunnen kinderen met een beperking gratis motorritten maken. De familiedag met randanimatie duurt tot 18u.

Herman Poschet uit Zoersel, eigenaar van een dertig jaar oude Morgan, een MGB uit 1972 en een 2PK uit 1986 en lid van de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen, zit sinds dit jaar mee in de organisatie. Lions Club Minerva organiseert in Zoersel samen met de gemeente ook taalcursussen. Er wordt nog dringend een leraar Italiaans gezocht.

Alle info en inschrijven voor de oldtimerrally op www.lions-minerva.be

www.lions-minerva.be

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners