‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck deelt foto van borstvoeding “om andere mama’s te steunen”

Daphne Paelinck. Foto: Dirk Vertommen

Mama

‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck deelt foto van borstvoeding “om andere mama’s te steunen”

Print

Actrice Daphne Paelinck, vooral bekend door haar rol van Christine in Thuis, heeft op haar Instagram-account een foto gedeeld waarop ze haar dochtertje Allie borstvoeding geeft. “Dit deel ik voor alle mama’s die zich ooit onzeker voelden tijdens de borstvoeding”, schreef ze erbij.

De 31-jarige Paelinck uit Mortsel beviel eind juni van dochtertje Allie. Zelf beseft ze dat borstvoeding geven niet altijd even makkelijk is en stuurde daarom een berichtje de wereld in uit steun voor andere moeders. “Dit deel ik voor alle mama’s die zich ooit onzeker voelden tijdens de borstvoeding, de mama’s die angst hebben wanneer hun kind op straat begint te huilen en ze zich schamen omdat ze hun borst moeten ontbloten om hun kind te voeden, de mama’s die het moeilijk hebben door de onderbroken nachten en de mama’s die nog een wondertje in zich dragen en om deze redenen twijfelen over hoe ze hun kind gaan voeden.”

(Lees verder onder de foto)

Dit bericht bekijken op Instagram

Dit deel ik voor alle mama's die zich ooit onzeker voelde tijdens de borstvoeding, de mama's die angst hebben wanneer hun kind op straat begint te huilen en ze zich schamen omdat ze hun borst moeten ontbloten om hun kind te voeden, de mama's die het moeilijk hebben door de onderbroken nachten en de mama's die nog een wondertje in zich dragen en om deze redenen twijfelen over hoe ze hun kind gaan voeden. Mij zal je niet horen zeggen dat ik borstvoeding altijd makkelijk vind of dat ik me nooit schaam wanneer mijn meisje honger heeft en ik op restaurant zit en me afvraag hoe ik dit weer subtiel zal aanpakken om de mensen rondom me niet in shock te brengen of een rare blik te krijgen. Lieve mama's, het is een feit dat sommige mensen een borst zien en alleen maar aan het seksuele denken, terwijl dit de puurste vorm van liefde is wanneer je tijdens het voeden in de ogen van je kind kijkt en haar blik vol vertrouwen en onschuld als antwoord mag opvangen. Voor je kleintje ben jij de wereld en dat is wat telt! Jij bent de enige baas van je lichaam dus maak de keuze hoe jij wil voeden voor jezelf en niet op basis van een ander. ? Bedankt aan mijn goede vriendin en topfotografe @goele_b om dit uniek moment vast te leggen. ? . . . . . . . #normalizebreastfeeding #breastfeeding #liquidgold #baby #babygirl #newborn #momlife #anytimeanywhere #wnwchallenge #love #respect #motherhood #newborn #5weeksold #happiness #truelove #mommyandbaby #instagood #picoftheday #beyourself #smile #mybaby #motherdaughter #breastfeedingmom

Een bericht gedeeld door daphnepaelinck (@daphnepaelinck) op

Ook Paelinck schaamt zich soms “als haar meisje honger heeft als ze op restaurant zit”. “Dan vraag ik me af hoe ik dit weer subtiel zal aanpakken om de mensen rondom me niet in shock te brengen of om geen rare blik te krijgen. Lieve mama’s, het is een feit dat sommige mensen een borst zien en alleen maar aan het seksuele denken, terwijl dit de puurste vorm van liefde is wanneer je tijdens het voeden in de ogen van je kind kijkt en haar blik vol vertrouwen en onschuld als antwoord mag opvangen.”

NIET TE MISSEN