Amper enkele uren na drama in El Paso opnieuw schietpartij in VS: schutter doodt negen mensen in één minuut

Net als in El Paso (Texas) heeft er zaterdag ook in Dayton (Ohio) een dodelijke schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn zeker 9 dodelijke slachtoffers gevallen, zo heeft de lokale politie bevestigd. Intussen raakte ook bekend dat de schutter zijn zus en haar vriend vermoordde. In totaal maakte hij 11 dodelijke slachtoffers. Minstens 26 anderen raakten gewond. De politie kon de schutter na één minuut neutraliseren.

blg

De schietpartij vond zondag om 1 uur plaats aan de Ned Peppers Bar in East 5th street in het Oregon District, een buurt met veel nachtclubs, kunstgaleries en restaurants. Een man opende het vuur. “Gelukkig waren er agenten vlakbij en konden we snel ingrijpen”, zegt de politie van Dayton. Hoewel de schutter, die een kogelwerende vest droeg, al na één minuut werd doodgeschoten, maakte hij toch een pak slachtoffers. De voorlopige balans staat op 9 doden en 26 gewonden.

Er is nog niets bekend over het motief van de dader. Mogelijk werd hem de toegang tot de bar geweigerd. Er was even sprake van een mogelijke tweede schutter, maar luitenant-kolonel Matt Carper hield het op één dader.

24-jarige man

Intussen zijn enkele details over de schutter bekend. Het gaat om een 24-jarige man. “De schutter was Connor Betts, blanke man, 24 jaar”, aldus Matt Carper, verantwoordelijke van de politie in Dayton. De FBI onderzoekt de zaak en probeert zo snel mogelijk de identiteit van de dader te achterhalen. De buurt waar de schietpartij plaatsvond, is volgens de politie normaal een veilige en rustige buurt.

Enkele uren ervoor had een andere schutter ook toegeslagen in een winkelcentrum in El Paso (Texas). Daarbij vielen minstens twintig doden en veertig gewonden.

© AFP

© AFP

© AP