Asbest vrijgekomen bij brand in Zoersel. “Geen gevaar voor omgeving”

In de Turfstraat in Zoersel is zaterdagnacht een woning volledig uitgebrand. Bij de brand kwam asbest vrij, de brandweer benadrukt dat er geen gevaar is voor de omgeving.

sare

Buren belden zaterdagavond rond 23 uur de hulpdiensten omdat ze werden opgeschrikt door knallen en kabaal. Brandweerploegen uit Zoersel en Malle kwamen ter plaatse maar de vlammen sloegen al metershoog uit het huis. “Bij de oproep was direct duidelijk dat het om een uitslaande brand ging”, zegt Stijn Lenaerts postcommandant van de brandweer Zoersel. “We wisten dus goed wat ons te wachten stond.” Omdat de buren met zekerheid konden zeggen dat er in de woning niemand aanwezig was focuste de brandweer zich vooral op het vrijwaren van de omgeving. “Het huis stond in lichterlaaie, dat viel niet meer te redden”, aldus Lenaerts. “We hebben de brand omsloten en hebben de bosrijke omgeving en de andere huizen gevrijwaard.” Het pand zelf brandde volledig uit.

Doordat de leitjes op het dak van de woning vuur vatten is asbest vrijgekomen, bevestigt Lenaerts. “Wij hebben alle nodige veiligheidsmaatregelen genomen”, zegt Lenaerts. “Er is geen gevaar voor de omgeving.” In de woning zal wel eerst opgeruimd moeten worden voor de renovatie hervat kan worden.

Oorzaak onbekend

Naar de oorzaak van de brand is het voorlopig nog gissen. Door de grote schade kon de brandweer niet eens zien waar het vuur ontstaan was. Het labo van de politie zal ter plaatse komen voor een onderzoek. Mogelijk liggen renovatiewerken aan de basis van het vuur, de eigenaars kochten het huis recent en waren er bezig met verbouwingen.

De post Zoersel kreeg tijdens de interventie bijstand van collega’s uit Oost- en Westmalle en Sint-Antonius. “De fusie van krachten, noemen we dat”, zegt Lenaerts.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio