Twee nieuwe combi’s voor politie

De nieuwe Lierse politiecombi’s. Foto: politie Lier

Twee nieuwe combi’s voor politie

Print
Lier -

De politie van Lier heeft twee nieuwe combi’s aangekocht. De interventievoertuigen hebben samen een kostenplaatje van 124.000 euro. Er werd wel bespaard door materiaal te recupereren van de vorige politiewagens.

De twee nieuwe combi’s van het merk Volkswagen werden vrijdag in gebruik genomen door de politie van Lier. “Het gaat om voertuigen die zijn uitgerust met vierwielaandrijving om de veiligheid van ons personeel in alle weersomstandigheden te garanderen. Omdat de wagens 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven operationeel zijn en zij jaarlijks ongeveer 50.000 kilometer afleggen werd er gekozen voor dieselmodellen”, zegt Magalie Derboven van de politie.

Er hangt een prijskaartje van 124.000 euro aan de twee interventievoertuigen. De helft van dit bedrag gaat naar de ombouw en specifieke uitrusting van de combi’s. “Door materiaal te recupereren zoals de lichtinstallatie en binneninrichting waaronder de polyester achterbank, hebben we 16.000 euro kunnen besparen”, klinkt het. “Daarnaast beschikken de wagens over geblindeerde ruiten, wat de privacy van eventuele arrestanten garandeert.”

In het najaar neemt de Lierse politie ook nog twee nieuwe elektrische scooters, een motorfiets en twee op CNG aangedreven anonieme voertuigen in gebruik. Dat gebeurt via een leasingcontract.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio