© Patrick De Roo

© pdr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gerestaureerde voorgevel KMSKA vanaf september te bewonderen

De stellingen die sinds april 2018 de zijgevels van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen inpakten, zijn weggehaald. Eind september zal ook de voorgevel opnieuw te bewonderen zijn na een maandenlange restauratie.

jas

Het KMSKA op de Leopold de Waelplaats is al sinds 2011 gesloten voor een grondige renovatie. Verwacht wordt dat het museum op het einde van 2021 of in het begin van 2022 opnieuw te bewonderen zal vallen in al haar grandeur. De historische zalen zijn grotendeels afgewerkt, krijgen een nieuw likje verf en worden klaargestoomd om de vele kunstwerken tentoon te stellen.

Naast de werken in het museum zelf worden sinds april 2018 ook de voor- en zijgevels minutieus onder handen genomen. De zijgevels, in de Beeldhouwersstraat en de Schilderstraat, zijn ondertussen volledig klaar en de stellingen zijn weggehaald. Het resultaat is een volledig gerenoveerde gevel in lichtroze en gele tinten met gerestaureerde sculpturen. Zo is de gevel hersteld in de oude glorie. Voordien zag het gebouw er behoorlijk grijs en eentonig uit, maar bij de bouw van het museum in 1890 werden verschillende steensoorten gebruikt. De aangepakte gevel verwijst nu terug naar die periode.

De voorgevel blijft nog tot eind september in de stellingen staan, waarna ook die stellingen weggehaald worden.

© Patrick De Roo

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio