sare

Overval op juwelier na een dag opgelost, twee verdachten in de cel

Een brutale overval op een juwelier in de Vestingstraat is na een dag opgelost. Twee Israëli’s werden opgepakt en zitten in de cel.

Twee gewapende mannen stapten woensdagmiddag rond 13 uur binnen in een juwelierszaak in de Vestingstraat in Antwerpen. Met een vuurwapen bedreigden ze de juwelier en dwongen ze haar waardevolle juwelen af te geven. “Het slachtoffer werd ook geslagen met het vuurwapen”, zegt parketwoordvoerster Stephanie Chomé. “Ze liep verwondingen op en was erg onder de indruk.” De twee overvallers vluchtten na de feiten weg.

Onmiddellijk werd woensdagmiddag een onderzoek gestart door de gespecialiseerde speurders van de afdeling goederen van de federale gerechtelijke politie en de dienst Dia-Isra van de lokale politie. Dat leidde tot een snelle opheldering van de brutale overval. “Intensieve exploitatie van de camerabeelden in de diamantbuurt door de dienst Dia-Isra leverde zeer snel twee verdachten, het gebruikte wapen en een verdacht voertuig op”, aldus Chomé.

Amper enkele uren na de overval werd een van de twee verdachten al opgepakt in een hotel op de De Keyserlei. “Hij werd donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en werd aangehouden”, zegt Chomé. De speurders wisten op dat moment ook al dat de tweede verdachte - de hoofdverdachte - gevlucht was naar Nederland. De bedoeling was dat hij donderdagochtend door de Nederlandse politie opgepakt zou worden in Amsterdam. Uiteindelijk vond de arrestatie donderdagavond plaats. “De hoofdverdachte kon geïntercepteerd worden op de luchthaven van Schiphol.” De twee verdachten zijn Israëli’s van 40 en 52 jaar oud.

Of de buit van de overval al dan niet gerecupereerd kon worden, is nog niet duidelijk. “Dat maakt nog voorwerp uit van verder onderzoek”, zegt Chomé. Justitie in Antwerpen heeft nog geen zicht op hetgene de hoofdverdachte bij zich had bij zijn arrestatie op Schiphol.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio