© BELGA

Ticketverkoop Antwerp voor eerste Europese wedstrijd in 22 jaar start vandaag: géén combiregeling

Antwerp maakt zich binnen exact een week op voor zijn eerste Europese wedstrijd in 22 jaar. Het belooft op de Heizel een rood-witte volkstoeloop te worden voor de krachtmeting met het Tsjechische Viktoria Plzen. De ticketverkoop voor de heenmatch in de derde voorronde van de Europa League (aftrap om 19.30u) begint vandaag.

dige

De toegangsprijzen variëren van 5 euro voor kinderen en mindervaliden tot 15 euro voor volwassenen. De businessplaatsen op de hoofdtribune kosten 25 en 35 euro. Tribunes 1 en 3 van het ­Koning Boudewijnstadion gaan open voor de Antwerpfans. De aanhang zal dus langs de zijlijn kunnen postvatten.

Na overleg met de ordediensten van de stad Brussel heeft Antwerp ervoor kunnen zorgen dat de combiregeling, mits enkele concrete richtlijnen, wegvalt. Deze versoepeling maakt het mogelijk dat elke fan vier tickets kan aanschaffen. De verkoop zal hoofdzakelijk online gebeuren om lange wachtrijen aan het Bosuilstadion te vermijden. Later vandaag geeft de club hierover nog meer details. Om de volksverhuizing vlot te laten verlopen, zal de Great Old de supportersclubs nog verdere toelichting geven.

600-tal tickets voor return

Voor de terugwedstrijd in Plzen op donderdag 15 augustus krijgt Antwerp slechts 585 kaarten. Voor de verkoop van tickets in het bezoekersvak zijn namelijk de UEFA-criteria van tel. Die zeggen dat elke thuisploeg vijf procent van de stadioncapaciteit aan de tegenstander moet geven. In de Doosan Arena van Viktoria Plzen kunnen in totaal slechts 11.700 supporters binnen. Antwerp hoopt alsnog meer tickets te bemachtigen, wat geen evidente opdracht wordt.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws