© Marc Leysen

Reggae Geel start dag vroeger

Vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus trekt Reggae Geel weer alle registers open. Beleven staat op kop. Voor de fans start alles al een dag vroeger op donderdag met de gratis pre-party, een nieuwigheid dit jaar.

Marc Leysen

Reggae Geel heeft een lange traditie en weet van aanpakken. Terwijl hun draaiboek vroeger een pagina of vijf besloeg, zijn er nu ettelijke dossiermappen om alles in veilige banen te leiden. De Geelse veiligheidsdiensten hebben aan het begin van de Malosewaver hun commandocentrum om nog beter te kunnen ingrijpen bij problemen.

Omdat kampeerders toch al vanaf donderdag aankomen, is er een pre-party, een soort campingfeest, op poten gezet. Aan het One Love-café mag iedereen om 20u gratis het terrein op. Belgische soundsystems brengen u meteen in de sfeer. De festivalcamping opent donderdag om 18u.

Andere wijzigingen

Ook nieuw is het Tallawah-podium. Het is een aanpassing van de Yard en Ska omdat die minder in trek raakten. Je vindt daar een tap met speciale biertjes, zoals het Jamaicaanse Red Stripe.

Tussen de vier podia en al het geweld door wordt het festivalterrein opgesierd met het trommelgeroffel van de Fanfakids, de creatieve acts van performance-collectief CirQ en met de beats en grooves van een reeks mobiele soundsystems. Genoeg te zien, horen en - vooral - beleven.

Tot donderdermiddag 12u koopt u tickets in voorverkoop aan 35 euro voor vrijdag, 45 euro voor zaterdag en 65 euro voor combi. Nadien kosten de tickets 50, 60 en 80 euro.

www.reggaegeel.com

MEER OVER Reggae Geel

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio