© Shutterstock

Fotoshoot maakt komaf met clichébeeld van Aziatische vrouwen

Als er al Aziatische vrouwen verschijnen in campagnes, dan zijn ze klein en fijn gebouwd. Dat vindt motiverend spreekster Michelle Elman, die zelf Aziatische roots en een maatje meer heeft, niet representatief. Ze nam zelf het heft in handen om foto’s te maken, die bewijzen dat er ook in Azië vrouwen met verschillende vormen en maten leven.

Michelle Elman, die geregeld spreekt op TedX, ging in zee met fotografe Linda Blacker. De twee wilden met een fotoshoot aandacht vestigen op het gebrek aan Aziatische vrouwen in de media- en modewereld. “Plus size-vrouwen bestaan ook in Azië”, plaatste ze als titel bij een krachtige boodschap op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Kijk eens hoe fantastisch deze beelden eruitzien”, schrijft ze nog bij de twee foto’s van zeven Aziatische vrouwen met een maatje meer, die voor de gelegenheid oudroze jurken dragen. “Aziatische vrouwen verdienen het om gezien te worden. Ze zijn niet altijd klein en fijn. Aziatisch zijn is geen look, geen een en dezelfde cultuur. De shoot is slechts een heel klein voorbeeld van de diversiteit in het continent.”

De foto’s verzamelden op twee dagen tijd meer dan twintigduizend likes en gaan, op dit moment, de wereld rond. De reacties op het initiatief zijn lovend. Onder meer commentaren zoals “dit is ontzettend mooi” en “hopelijk zien we dit meer in de toekomst” passeren de revue.

NIET TE MISSEN