Spookfietser betrapt onder invloed van drugs

Themabeeld. Foto: VM

Spookfietser betrapt onder invloed van drugs

Print
Antwerpen / Kiel / Merksem -

De Antwerpse politie controleerde de voorbije dagen zowel op het Kiel als in Merksem en in het stadscentrum op verschillende verkeersinbreuken. Eén fietser lapte zowat alle regels aan zijn laars op de Van Eycklei.

Na het zwaar ongeval tussen twee fietsers op de Plantin en Moretuslei vorige week controleerde het verkeersondersteuningsteam van de Quinten Matsijslei op spookfietsers. Op de Van Eycklei werden tien fietsers beboet. Daarvan reed één iemand rond met de gsm in de hand, hij was bovendien ook onder invloed van drugs. Op de Plantin en Moretuslei en de Quinten Matsijlei werd telkens slechts één spookfietser betrapt.

Verkeersregels aan de laars gelapt

Het wijkteam van Merksem stelde 47 overtredingen vast. Maar liefst 19 bestuurders sloegen aan het einde van de Brug van den Azijn linksaf de Glasstraat in, wat niet toegelaten is. Er werden ook boetes uitgedeeld voor auto’s die geparkeerd stonden op het trottoir, op de busstrook en op een mindervalidenplaats.

Acht bestuurders kregen een boete voor gsm-gebruik achter het stuur en vijf voertuigen waren niet in orde met hun keuring. Er werd een gestolen bromfiets aangetroffen en één motorrijder droeg geen beschermingskledij. Een fietser en twee voetgangers negeerden het rode licht.

Tot slot controleerde het verkeersondersteuningsteam van de Borrewaterstraat aan de Burgemeester Gabriël Theunisbrug. Ze waren aanwezig in uniform om in de eerste plaats preventief te werken. Toch begingen vier bestuurders een overtreding door het overschrijden van een volle lijn. Drie bromfietsers reden op het fietspad en één motorrijder reed rond zonder beschermende kledij. Tot slot negeerde een bestuurder het rode licht. Alle overtreders kregen een boete.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio