Porsche wint 24 Uur van Spa-Francorchamps, Vervisch is eerste Belg na race geteisterd door noodweer

Porsche wint 24 Uur van Spa-Francorchamps, Vervisch is eerste Belg na race geteisterd door noodweer

Print
De Porsche 911 GT3 R bestuurd door de Oostenrijker Richard Lietz, de Deen Michael Christensen en de Fransman Kevin Estre heeft zondag de 24 Uur van Spa-Francorchamps gewonnen.

De wagen N.20 van GPX Racing haalde het voor een andere Porsche, de 998 van de Fransen Frederic Makowiecki en Patrick Pilet en de Brit Nick Tandy (ROWE Racing). Het is van 2010 geleden dat Porsche de 24 Uur van Spa-Francorchamps kon winnen.
Op de derde plaats eindigde de Mercedes-AMG GT3 N.4 van de Duitsers Maro Engel en Luca Stolz en de Nederlander Yelmer Buurman.

Frédéric Vervisch (Audi) viel, net als vorig jaar, als vierde en eerste Belg net naast het podium. Hij vormde een team met de Duitsers Christopher Haase en Markus Winkelhock.

Bertrand Baguette werd zesde met zijn Nederlandse ploegmaat Renger van der Zande en de Duitser Mario Farnbacher.
In de Silver Cup ging de zege naar de Britten Pull/Witt/Mitchell. De Aston Martin van Yoluc/Al Harthy/Eastwood/Thiim (Tur/Oma/Ier/Den) was de beste in de Pro-Am, terwijl de Ferrari van de Duitsers Hook/Mattschull/Lauck/Still mocht vieren in de Am Cup.

De 71e editie van de 24U moest zondagmorgen kort voor zes uur worden stilgelegd vanwege het slechte weer. Omstreeks 11u30 werd de race hervat.

Bekijk hieronder een reeks beelden van het noodweer op het circuit van Spa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer sportnieuws