Uitgekookt KV Mechelen keert terug door de Grote Poort

“Wij tegen de rest van de wereld”, part two. Ja hoor, de instelling die KV Mechelen vorig seizoen de titel in 1B en de beker bezorgde, leverde hen op speeldag een in de Jupiler Pro League ook meteen een eerste zege op. Dankzij treffers van Storm en Engvall, maar vooral een hecht collectief, pakken de troepen van Wouter Vrancken zo meteen een deugddoende zege na een turbulente week.

Yannick De Boeck

Amper twee schamele minuten duurde het vooraleer de obligatoire steek met betrekking tot ‘Propere Handen’ vanuit het Esseveevak richting KV Mechelen gestuurd werd. De handen omgord met blauwe latex doktershandschoenen zwaaiden naar de promovendus. Benieuwd of er de komende weken originelere ideeën uit de bus vallen.

Wouter Vrancken opteerde voor de ploeg van de Supercup, met uiteraard de wissel Verrips – Thoelen in doel. Malinwa liet zich de propere handjes van de thuissupporters niet aan het hart komen en startte met vertrouwen. Via Storm en Togui kreeg Engvall de eerste grote kans van de partij, maar Bansen redde knap. Toch was het ook aan de overkant opletten geblazen. Larin troefde Peyre af, Thoelen pakte makkelijk. Al stond de Canadees ook buitenspel. Toen Bruno Bjordal vond, stond Thoelen alweer paraat. De van AA Gent overgekomen goalie straalde vertrouwen uit en deed heel Mechelen de saga-Verrips even vergeten. De naam ‘Thoelen’ werd in de symbolische vijftiende minuut overigens door de meegereisde KVM-fans luidkeels gescandeerd.

Essevee – met zes nieuwkomers waaronder Olivier Deschacht – had het lastig met de geoliede machine die Vrancken had neergepoot. Niet alleen in balverlies stond het prima, ook in balbezit wisten de Mechelaars raad met de bal. Na ruim twintig baltoetsen vond Van Damme Bijker op links. Via Kaya kwam Storm in schietpositie en de eerste Mechelse treffer in 1A was een feit. Bansen devieerde het leer tegen de paal, waarna de bal in de verste hoek binnen ging. Zulte Waregem was even aangeslagen en zestig seconden later zag opnieuw Storm de 0-2 voorlangs zoeven.

Neen, veel was er op het eerste kwart van geel-rood – vanavond in het zwart-grijze uitshirt – niet aan te merken. Thoelen speelde foutloos, achteraan stond het goed, het middenveld moest kwalitatief niet onderdoen voor zijn tegenstander en de tandem Engvall-Togui lag steeds op vinkenslag. Even voor het halfuur dreigde Bruno nog met een flauw hakje na een voorzet-schot van Zarandia, maar dat bleef zonder gevaar.

In het slotkwartier van de eerste helft veranderde het spelbeeld. Essevee nam het heft in handen en KVM raakte moeilijk onder de druk uit. De drassige grasmat had zijn tol geëist en de bezoekers snakten naar de rust. Die haalde het zonder kleerscheuren: 0-1.

Ook na de koffie nam de thuisploeg het initiatief. Een kopbal van Larin vloog hoog over. Toen de Canadees Swinkels aftroefde, moest Thoelen redding brengen. En de spits bleef zich weren. Ei zo na ontfutselde hij de talmende Thoelen het leer, maar de Mechelse goalie was nog net alert genoeg.

KVM kreunde en het trio Corryn-Vanzeir-De Camargo begon zich intensiever op te warmen. Toch bleef het ook voor Deschacht en co opletten geblazen. Storm lobde over, Van Cleemput schoot naast, maar driemaal is scheepsrecht. Na een crossbal van Kaya bracht Storm Engvall in stelling. De Zweed fusilleerde Bansen, al stond de lijnrechter vreemd genoeg met zijn vlag te zwaaien. Gelukkig zette de VAR de duidelijke vergissing meteen recht.

Spijtig voor Malinwa deed hij dat na een charge van Kaya op Walsh eveneens, al was er hier iets in te brengen voor de beslissing van Lardot om de bal op de stip te leggen. Larin zette zich achter de bal, maar schoot naast. Zo behield geel-rood zijn dubbele voorsprong.

Het leek het genadeschot voor Zulte Waregem, dat na de gemiste elfmeter het geloof in puntgewin verloor. Beide coaches voerden nog enkele wissels door en zo mochten Igor De Camargo zijn terugkeer in 1A en Dante Vanzeir zijn eerste speelminuten bij Malinwa vieren. De Braziliaanse Belg zag nog een treffer wegens buitenspel afgekeurd. De driepunter kwam – ondanks een van de lijn geredde bal door Van Damme - niet meer in gevaar en zo eindigt KV Mechelen een turbulente maand met een positieve noot van jewelste: drie punten aan de Gaverbeek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    MEER OVER KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live

    Meer voetbalnieuws