Jumbo-Visma vecht tijdsmetingen bovenop de Col de l’Iseran met succes aan: Egan Bernal verliest tijd op achtervolgers

Foto: Photo News

Jumbo-Visma vecht tijdsmetingen bovenop de Col de l’Iseran met succes aan: Egan Bernal verliest tijd op achtervolgers

Print

Jumbo-Visma, het team van Steven Kruijswijk en Laurens De Plus, heeft met succes de tijdsmetingen op de Col de l’Iseran aangevochten. “Steven heeft vijf seconden minder achterstand op Egan Bernal dan de jury zegt”, vertelde ploegleider Merijn Zeeman vanmorgen bij VTM Nieuws. Kruijswijk staat momenteel vierde in het klassement en kreeg gelijk van de Tourorganisatie.

LEES OOK.Patrick Lefevere zwemt tegen de stroom in over neutralisatie Touretappe: “Het klassement is verkracht”

De negentiende etappe richting Tignes werd vrijdag stilgelegd door noodweer in de afdaling van de Col de l’Iseran. Het hagelde op bepaalde plaatsen hard en op één locatie werd de weg zelfs versperd door een modderstroom, waarna de jury besliste om de etappe stop te zetten. De tijdsverschillen werden opgenomen op de top van de Col de l’Iseran. Egan Bernal (INEOS) kwam daar als eerste voorbij en nam zo in één klap ook de gele trui over van Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep).

Vijf tellen te veel

De tijdsverschillen bovenop de Iseran bleken dus beslissend, maar volgens Jumbo-Visma is bij de handmatige metingen een fout gebeurd. Hun kopman Steven Kruijswijk zou volgens de ploeg vijf seconden vroeger op de top gepasseerd zijn. Volgens de jury kwam de Nederlander 1 minuut en 3 seconden na Bernal over de top, terwijl Jumbo-Visma zegt dat dat 58 seconden waren.

Zo’n twee uur voor de start van de etappe kreeg Jumbo-Visma gelijk. Kruijswijk komt dus tot op 1’23” van leider Egan Bernal in het klassement. Geraint Thomas en Emanuel Buchmann winnen vijf seconden op Bernal, Julian Alaphilippe wint drie seconden en komt nu tot op 45 seconden van de leider.

De nieuwe top tien voor etappe 20:

1) Egan Bernal

2) Julian Alaphilippe +45”

3) Geraint Thomas +1’11”

4) Steven Kruijswijk +1’23”

5) Emanuel Buchmann +1’50”

6) Mikel Landa +4’30”

7) Rigoberto Uran +5’09”

8) Nairo Quintana +5’17”

9) Alejandro Valverde +6’25”

10) Richie Porte +6’28”

Meer sportnieuws