Tommorrowland

Op Tomorrowland betrapte Nederlandse actrice blijft aangehouden

Imanuelle Grives blijft aangehouden. Foto: rr

Op Tomorrowland betrapte Nederlandse actrice blijft aangehouden

Print
Antwerpen / Boom -

De raadkamer in Antwerpen heeft zonet beslist dat de Nederlandse actrice Imanuelle Grives (34) aangehouden blijft. Ze was betrapt met drugs tijdens het eerste weekend van Tomorrowland.

Grives, bekend van ‘Flikken Maastricht’ en ‘Flikken Rotterdam’, was vorig weekend tegengehouden aan de ingang van Tomorrowland. Ze had hard- en softdrugs op zak, en in de Airbnb die ze huurde werd nog meer gevonden.

Ze gaf toe dat ze de drugs wilde verkopen, maar vertelde erbij dat ze zich aan het voorbereiden was voor een rol in het drugsmilieu en dat ze de drugs dus daarom verkocht.

Ze wordt verdacht van mededaderschap in de handel van verdovende middelen en psychotrope stoffen. Als er geen beroep komt, verschijnt ze over een maand opnieuw voor de raadkamer. Het gerechtelijk onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verdergezet.

Het management van de actrice zegt dat “de uitspraak een grote teleurstelling voor Imanuelle en haar familie” is. “Dit betekent dat zij vooralsnog niet naar huis mag om zich in Nederland voor te bereiden op de rechtszaak.” Grives beraadt zich nu of zij in beroep gaat tegen de beslissing van de raadkamer.

In de verklaring van het management staat verder dat Grives “begrijpt dat veel mensen zich zorgen maken over hoe het met haar gaat en dat er veel vragen zijn over haar situatie. Ze beseft dat ze professionele hulp moet zoeken om te kijken hoe het kan dat ze in deze situatie is beland.”

Raadkamer even stilgelegd

Door het warme weer lag de Antwerpse raadkamer een uur stil en werden enkele voorleidingen uitgesteld. In het Vlinderpaleis zijn niet alle burelen voorzien van een verkoelingssysteem, waardoor de temperaturen vrijdag snel hoog opliepen. Er viel ook een magistraat uit door de warmte.

Volgens onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe is de situatie ondragelijk. In een tweet benoemt hij dan ook de vele problemen die zich vrijdagmiddag hebben voorgedaan. Over de infrastructuur van het gebouw zijn er al eerdere klachten binnengekomen bij de federale overheidsdienst Justitie en Regie der Gebouwen