E19 naar Breda opnieuw vrij na zwaar ongeval met drie vrachtwagens: één zwaargewonde

Door een ongeval met drie vrachtwagens was de E19 richting Nederland vrijdagnamiddag 2,5 uur volledig versperd. Een van de vrachtwagenchauffeurs zat gekneld in zijn voertuig en moest bevrijd worden. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrijdagnamiddag botsten op de E19 drie vrachtwagens op elkaar bij een kop-staartaanrijding, zo bevestigt de federale politie. Bij de botsing raakte de cabine van het laatste voertuig zodanig ingedeukt, dat de chauffeur gekneld zat. Hij werd bevrijd en zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is niet in levensgevaar.

Door het ongeval stond er al snel een file van ruim 6 kilometer. Al het verkeer moest in Meer, een deelgemeente van Hoogstraten, de snelweg verlaten. Er moesten takelwerken uitgevoerd worden om de weg weer vrij te maken. Die namen uiteindelijk 2,5 uur in beslag.

“Door het ongeval groeide de file snel aan tot ruim 6 kilometer”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. “Het is een drukke vrijdagmiddag: veel mensen komen terug van hun werk of vertrekken op vakantie.”

BFM

BFM

BFM

BFM

BFM

BFM

BFM

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.

Meer nieuws