Slagbomen in Essen al meerdere dagen van slag door hitte

Ook de spoorovergangen zien met deze uitzonderlijke temperaturen af. Zo zijn in Essen een aantal spoorwegovergangen ontregeld en dat zorgt voor ongerustheid. “Toch is er naar veiligheid toe geen enkel probleem”, laat Infrabel verstaan.

Margo Tilborghs

De voorbije dagen zijn er storingen geweest aan de overwegen van de Heikantstraat, Paviljoenweg en Nieuwe Heikant/Donkweg. Deze storingen zijn het gevolg van de extreme en uitzonderlijke temperatuur van de afgelopen week. De sensoren in het spoor reageren op de hitte en zijn hierdoor ontregeld.

Als gevolg van deze onregelmatigheden gingen de rode lichten aan en uit en bewogen de slagbomen van deze overwegen op en neer. Infrabel begrijpt dat mensen zich zorgen maken maar benadrukt dat er geen enkel veiligheidsprobleem is met deze overwegen. “Zelfs wanneer de elektronische sensoren in het spoor, die de overweg aansturen, last hebben van de warmte, blijven ze gewoon functioneren. Van zodra er een trein aankomt, zal de overweg sluiten, zoals het hoort”, klinkt het.

Ook vrijdag zijn er nog problemen met de overwegen, meldt de gemeente Essen.

Video: S. HeylenMEER OVER Hittegolf

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio