© Tim Tronckoe

© Tim Tronckoe

1 / 2

Vlaamse metalfotograaf portretteert muzikanten in de stijl van oude schilders

Tim Tronckoe is in enkele jaren uitgegroeid tot een van Europa’s meest toonaangevende metalfotografen. De 28-jarige Gentenaar brengt nu zijn eerste kunstboek uit. Het bevat portretten van bekende metalmuzikanten in de stijl van oude meesters als Rembrandt en Caravaggio.

tds

In zijn boek, waar Tronckoe drie jaar aan gewerkt heeft, zie je muzikanten zoals Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Kerry King (Slayer), Simone Simons (Epica), Myles Kennedy (Alter Bridge & Slash), Sharon den Adel (Within Temptation) en anderen, alsof ze gestyled en geportretteerd zijn door de oude meesters van de schilderkunst. De artiesten dragen vaak op maat gemaakte couture, speciaal ontworpen voor dit project.

Simone Simons als Queen Elizabeth I, Alissa White-Gluz als Marie-Antoinette, Slayer in de stijl van Caravaggio en Cardinal Copia van Ghost in een Rembrandt-versie: het boek ‘Portraits’ toont het allemaal.

Het boek kost 65 euro. Een groot deel van de opbrengst gaat naar PsychoseNet, een organisatie die zich inzet voor de begeleiding van (jonge) mensen die mentale problemen hebben.

Naast het boek is er ook een expo. Die loopt van 28 september tot en met 12 oktober in de Drongenhofkapel te Gent.

Het boek bestellen kan via timtronckoe.com.

MEER OVER Metal Maniac