© EPA-EFE

Daniele De Rossi arriveert in Buenos Aires om transfer naar Boca Juniors af te ronden

De Italiaanse middenvelder De Rossi is donderdagochtend aangekomen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Vrijdag zal hij worden voorgesteld als aanwinst van topclub Boca Juniors .

De 36-jarige verdedigende middenvelder, die in 2006 wereldkampioen werd met Italië, werd op de luchthaven opgewacht door tal van supporters van Boca. “Zijn komst zal ons ervaring en structuur bijbrengen”, liet Boca-coach Gustavo Alfaro optekenen.

De Rossi verliet onlangs AS Roma, waarvoor hij gedurende achttien jaar aantrad en 616 wedstrijden speelde. De krachtige Italiaanse middenvelder kwam voor geen enkele andere ploeg uit in zijn profcarrière. Samen met Francesco Totti was hij er meer dan een decennium een van de clubiconen.

Volgens La Gazzetta dello Sport zou De Rossi minstens tot januari voor Boca spelen, met als ultieme doel de club uit een van de armere wijken uit de Argentijnse hoofdstad aan de eindzege in de Copa Libertadores te helpen. Vorig jaar verloor Boca in die Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League de finale van stadsgenoot en aartsrivaal River Plate.

Meer sportnieuws