© rr

Nog eens anderhalve ton cocaïne onderschept in Waaslandhaven

In de Waaslandhaven is dinsdagavond anderhalve ton cocaïne onderschept. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. De drugs lagen klaar in een bestelwagen om weggevoerd te worden. Het waren twee havenarbeiders die de uithalers betrapten. Woensdagochtend werd op een andere kaai nog eens een aanzienlijke hoeveelheid gevonden, toen twee uithalers zelf de hulpdiensten moesten bellen vanuit een snikhete container.

De feiten deden zich voor op een zeeschip dat lag aangemeerd aan kaai 1333, bij de firma Antwerp Euroterminal. Twee havenarbeiders stootten er dinsdagavond op enkele uithalers.

“De uithalers hebben de havenarbeiders daarop bedreigd, mogelijk met een vuurwapen”, zegt An Schoonjans van het parket. “Daarna zijn de uithalers gevlucht.”

De havenarbeiders belden de politie, die wat later in een klaarstaande bestelwagen anderhalve ton cocaïne vond, verpakt in sporttassen. De drugs werden in beslag genomen. “De uithalers zijn op te sporen”, aldus Schoonjans.

© rr

De afdeling Dendermonde van het parket Oost-Vlaanderen is een opsporingsonderzoek gestart.

Enkele uren ná deze grote inbeslagname werd op kaai 1742, ook in de Waaslandhaven, nog eens een aanzienlijke vondst gedaan toen twee uithalers zelf de hulpdiensten moesten bellen omdat ze opgesloten zaten in een snikhete container. Ook daar zou het om honderden kilo’s coke gaan, maar het Antwerpse parket geeft geen exact cijfer.

De twee verdachten in dat dossier, mannen van 24 en 25 jaar uit Antwerpen en Schoten, zijn ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter.

LEES OOK: Mannen opgesloten met honderden kilo’s cocaïne, advocaat misnoegd over communicatie van parket

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio