Kim Kardashian reageert op schandaal rond haar fotograaf

Begin deze week kwam Marcus Hyde, een bevriende fotograaf van Kim Kardashian, in een negatief daglicht te staan omdat hij jonge modellen om naaktfoto’s vraagt via Instagram. Nu heeft de Amerikaanse realityster op de commotie rond hem gereageerd.

De realityster plaatste een bericht op haar Instagramverhaal om te zeggen dat ze geschokt is door de aantijgingen tegen Hyde. Zij heeft in het recente verleden nauw met de man samengewerkt en ook haar echtgenoot Kanye West schakelde hem vaak in.

“Ik heb alle berichten en verhalen van vrouwen gelezen die ongepast gedrag ervaren hebben van een man met wie ik heb samengewerkt. Mijn werkervaring met hem is altijd professioneel geweest. Ik ben diep geschokt, bedroefd en teleurgesteld dat andere heel andere dingen hebben meegemaakt. Ik steun de dames volledig en keur seksuele intimidatie niet goed. We kunnen het niet toelaten dat iemand gedwongen wordt om iets te doen wat ze niet willen of waar ze zich niet comfortabel bij voelen . Ik juich diegenen die erover praten toe”, staat er te lezen.

Het Amerikaanse, beginnende model Sunnaya Nash deelde afgelopen zondag screenshots van een seksueel intimiderend gesprek met sterrenfotograaf Marcus Hyde. De foto werd opgepikt door Diet Prada, het Instagramaccount dat kritisch naar de modewereld kijkt. Meer dan een miljoen volgers zagen de conversatie. Daarin vraagt Marcus, die door middel van Instagram Stories modellen ronselde, zonder schroom om naaktfoto’s van Nash. Naar eigen zeggen “om te zien of ze het waard is om naakt gefotografeerd te worden.” Eerst biedt hij haar een gratis shoot aan, maar omdat ze tegenstribbelt om naakt te gaan, wil hij haar enkel maar fotograferen als ze 2.000 dollar betaalt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook popster Ariana Grande, die zich in het verleden liet fotograferen door Hyde, reageerde al via Instagram op de kwestie. “Werk alstublieft niet samen met fotografen die je een oncomfortabel gevoel geven of je het gevoel geven dat je je kleren moet uitdoen als je dat niet wil”, staat er onder meer te lezen. “Ik haat het om zo’n verhalen te horen. Spijtig dat dit iemands ervaring was, maar weet dat het niet zo hoeft te zijn. Zorg voor elkaar”, schreef ze.

NIET TE MISSEN