© Politie Antwerpen

Minderjarigen gebruiken nepwapens bij overval op nachtwinkel

Twee minderjarigen hebben woensdagnacht een nachtwinkel in de Paleisstraat overvallen. Het duo droeg bivakmutsen en bedreigde de uitbater met nepwapens en een wapenstok. Ze gingen aan de haal met geld uit de kassa, enkele flessen alcoholische dranken en een hoeveelheid sigaretten. De politie kon hen kort na de feiten oppakken.

Bij aankomst van de politie waren de twee al gevlucht met de fiets. Kort na de overval merkte een inspecteur van de telecommandokamer echter twee fietsers op die bivakmutsen droegen ter hoogte van de Kolonel Silvertopstraat.

Toen het duo de politiewagens opmerkte, sloegen ze meteen op de vlucht. Eén van de twee liep te voet richting Sint-Bernardsesteenweg, de andere koos ervoor om het Kielpark in te fietsen in de hoop de politie af te schudden. Beide verdachten konden na een korte achtervolging gevat worden.

De twee waren in het bezit van een grote hoeveelheid sigaretten, verschillende flessen drank en cash geld. Er werden ook twee realistische nepwapens en messen gevonden. De politie vond ook een wapenstok terug die één van de twee had weggeworpen. De twee minderjarige verdachten werden gearresteerd en worden voorgeleid.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio