Tommorrowland

Tent zakt in tijdens buurtfeest: “Gelukkig dat dit niet gebeurde tijdens Tomorrowland zelf”

Eet- en drankmoment Burendag verhuist naar mainstage om hoogtewerkers aan het dak ‘stage Freedom’ te laten werken. Foto: JB

Tent zakt in tijdens buurtfeest: “Gelukkig dat dit niet gebeurde tijdens Tomorrowland zelf”

Print
Boom -

In De Schorre, waar Tomorrowland is opgebouwd, was woensdag net na de middag een kort en fel gekraak te horen aan de Freedomstage. Een stukje van het dak was losgekomen en een balk met lampen was naar beneden gezakt. Daar stond een aantal genodigden van de burendag.

“Gelukkig is er niets ergs gebeurd. We hebben de mensen snel naar buiten gebracht. Paniek is er niet geweest en gelukkig zijn er ook geen gewonden gevallen. We zijn inmiddels met hoogwerkers begonnen aan de herstelling. De burendag is daarom gedeeltelijk verplaatst naar de mainstage en in een naburige tent werd voor airco gezorgd. We gaan ervan uit dat de belangrijke Freedomstage tegen vrijdagmiddag terug kan gebruikt worden”, zegt Debby Wilmsen van Tomorrowland.

De Tomorrowlandgoden werkten ook voor de buren stevig mee want het had erger kunnen aflopen. “Wij hebben niets gemerkt. We hebben anderen horen zeggen dat ze de zaal moesten verlaten, maar dat kan de pret echt niet drukken”, zegt Danielle Debrae, die voor de eerste keer op het festivalterrein is via de seniorenwerking van NEOS-Boom.

Volgens ooggetuige Renier Spaans (59) waren er twee korte knallen, waarna de lichtinstallatie naar beneden bengelde. “De veiligheidsmensen hebben onmiddellijk de mensen naar buiten gebracht. Alleen spijtig dat het met een airco gekoelde gedeelte nu afgesloten is. Al is dat op deze fantastische dag maar een detail. Ik sta zelf in de constructie en vind het behoorlijk straf dat dit kan gebeuren. Je mag er niet aan denken dat dit zou gebeuren tijdens het festival als daar duizenden mensen staan. Nu ging het om een honderdtal mensen en die zaten aan de andere kant van deze gigantische tent”, zegt hij.