Gordon Ramsay lust wel eens cavia, maar daar is niet iedereen blij mee

Foto: ISOPIX

Food

Gordon Ramsay lust wel eens cavia, maar daar is niet iedereen blij mee

Print

‘Gordon Ramsay: Uncharted’, de nieuwe documentairereeks van de bekende tv-chef op National Geographic, ging zondag in première, maar veroorzaakte al meteen heel wat ophef. Vooral omdat hij cavia at. Twitter reageerde vol afschuw.

Voor de eerste aflevering van ‘Gordon Ramsay: Uncharted’ was de chef te gast in Peru. Tijdens die trip at hij een schotel met cavia, die op verschillende manieren was klaargemaakt en hij vond het blijkbaar overheerlijk. “Je weet niet wat je mist, want dit is superlekker”, klonk het. Waarna hij nog vertelde dat het een beetje naar speenvarken smaakte.

Hoewel het eten van cavia al zo’n 5.000 jaar deel uitmaakt van het voedingspatroon van de Peruvianen die in de Andes leven, hadden heel wat Twitteraars het er bijzonder moeilijk mee dat de bekende tv-chef het bij ons schattige huisdiertje zomaar verorberde.

Tegenaanval

Hij ging uiteindelijk zelf in de tegenaanval en schreef bij een tweet dat hij ze wel degelijk lekker vond, “en ook wormen als ze goed worden klaargemaakt”. Al voegde hij er ook wel aan toe dat hij ze niet meteen op de menukaart van zijn restaurants zou zetten.

NIET TE MISSEN