Rode Duivels voor elfde maand op rij koploper op FIFA-ranking, Brazilië komt dichterbij

De Rode Duivels beginnen aan hun elfde maand als koploper van de FIFA-ranking. Foto: Photo News

Rode Duivels voor elfde maand op rij koploper op FIFA-ranking, Brazilië komt dichterbij

Print

De Rode Duivels houden op de nieuwe ranking van Wereldvoetbalbond FIFA, die donderdag verschijnt, hun eerste stek in handen. Brazilië, eerder deze maand eindwinnaar van de Copa America, wipt over wereldkampioen Frankrijk naar de tweede plaats.

Engeland blijft status quo op plaats vier, voor Uruguay dat drie plekken winst maakt. Portugal en Kroatië gaan er nadien elk een achteruit, terwijl Colombia vijf plaatsen vooruitgaat naar nummer acht. Spanje en Argentinië maken de top tien vol.

De Belgen kwamen sinds het verschijnen van de huidige ranking, op 14 juni, net als de meeste Europese landen niet meer in actie. Vooral teams die recent sterk presteerden op de Copa America en Africa Cup boeken winst. Zo gaat Afrikaans kampioen Algerije 28 plaatsen vooruit tot stek veertig.

België voert de stand aan sinds september 2018 en bekleedde de eerste plaats al eens eerder van november 2015 tot en met maart 2016. In september gaan de Duivels in het kader van de EK-kwalificatieduels op bezoek bij San Marino (06/09) en Schotland (09/09).

Meer voetbalnieuws