© REUTERS

Braziliaan Joelinton trekt voor een recordbedrag naar Newcastle United

Hoffenheim heeft dinsdag de Braziliaanse aanvaller Joelinton “voor een recordbedrag” verkocht aan Premier League-club Newcastle United. Joelinton ondertekende bij de Magpies een contract tot medio 2022. Hoffenheim bevestigde dat het de grootste uitgaande transfer uit haar geschiedenis was. Met zijn transfer is dus meer gemoeid dan met de overgang van Roberto Firmino in 2015 voor 41 miljoen euro naar Liverpool trok.

De 22-jarige Braziliaan stond sinds de zomer van 2015 onder contract bij Hoffenheim, dat hem tussendoor wel twee seizoenen (2016-2018) uitleende aan Rapid Wien. Vorig seizoen kwam de centrumspits bij de Bundesliga-club tot elf goals en negen assists in 35 officiële duels.

Toch werkte Hoffenheim graag mee aan zijn vertrek. “Voor zulke bedragen moeten wij zwichten”, besefte sportief directeur Alexander Rosen. “We moesten een balans vinden tussen de sportieve wensen van de speler en de financiële verantwoording die wij aan de club moeten afleggen.

Voor Newcastle en nieuwe coach Steve Bruce is Joelinton de eerste inkomende transfer. Newcastle beëindigde de Premier League vorig seizoen als dertiende.

Meer sportnieuws