© wim kempenaers

Duo achter Essentiel Antwerp krijgt gouden plaat

Het ondernemersduo achter Essentiel Antwerp, Inge Onsea en Esfan Eghtessadi, krijgt een plaats in de eregalerij van VOKA Antwerpen-Waasland. Daardoor komen ze onder meer naast Fernand Huts, Jan Fabre en Dries Van Noten te hangen.

De ‘Galerij der Prominenten’ telt sinds de oprichting in 1990 al 31 namen. Voor de selectie wordt gekeken naar mensen die op cultureel, economisch, sociaal of maatschappelijk gebied een opmerkelijke bijdrage leverden aan de uitstraling van de regio. “Inge en Esfan schrijven met Essentiel Antwerp al twintig jaar aan een niet te stoppen succesverhaal. Bij het uitbouwen van hun modemerk overal ter wereld, nemen ze de merknaam Antwerpen altijd mee, wat zorgt voor mooie stadsmarketing”, klinkt het bij VOKA Antwerpen-Waasland. “Wij zijn enorm fier om zo’n fenomenaal modebedrijf, met 340 werknemers en wereldwijd 52 vestigingen, de gouden plaat toe te kennen.”

De eregalerij telt heel wat bekende namen. Zo zien we havenbons Fernand Huts, topmanager Ronnie Leten, kunstenaar Panamarenko en baron Paul Buysse. Uit de modewereld zien we onder meer ontwerper Dries Van Noten en Linda Loppa, die onder meer aan het hoofd stond van de Antwerpse modeacademie. Inge Onsea is hiermee de tweede vrouw die een plekje krijgt in de galerij.

De officiële inhuldiging vindt plaats op 11 september.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio