© Belga

Treinverkeer zaterdag ernstig verstoord door staking

Door een aangekondigde staking van de onafhankelijke spoorbond OVS bij de treinbegeleiders dreigt het treinverkeer op zaterdag 27 juli de hele dag ernstig verstoord te zijn. Dit zal mogelijk hinder veroorzaken voor reizigers die rekenen op de trein om onder meer naar de kust of een festival te gaan.

Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, werkt NMBS op basis van het personeel dat heeft aangegeven te zullen werken een alternatieve dienstregeling uit.

De onafhankelijke spoorvakbond OVS diende wegens aanhoudend personeelstekort een stakingsaanzegging in voor zaterdag 27 juli. Tijdens het overleg dinsdag gaf de directie aan dat ze dit jaar zoals gepland 300 nieuwe treinbegeleiders aan zullen werven. “De helft van hen is reeds aan boord en de komende maanden zullen ook de andere vacatures worden ingevuld”, klonk het. De vakbond OVS koos er na het overleg voor haar stakingsaanzegging toch te handhaven.

De alternatieve dienstregeling voor zaterdag wordt vrijdagochtend 26 juli gecommuniceerd via de verschillende informatiekanalen van NMBS. Treinreizigers wordt aangeraden om hun reis zorgvuldig te plannen.

DE TEST