© BELGA

Castors Braine treft Emma Meesseman in groepsfase EuroLeague, Belgische clubs kennen tegenstand in EuroCup

Castors Braine is ondergebracht in een poule met het Ekaterinburg van Emma Meesseman in de EuroLeague basket voor vrouwenteams. Dat blijkt uit de loting van dinsdag in München. Ekaterinburg won de EuroLeague al vijf keer, het team is tweevoudig titelverdediger.

Vincent Van Genechten

Het Tsjechische Praag, het Franse Bourges, het Russische Orenburg, dat vorig seizoen de EuroCup won, het Letse Riga, het Turkse Cukurova en de winnaar van de kwalificatiematch tussen het Italiaanse Venetië en het Hongaarse Miskolc vervolledigen groep A.

Belgisch kampioen Castors Braine hoopt bij zijn vierde deelname voor het eerst de groepsfase te overleven. Daarvoor moeten ze bij de eerste vier eindigen om door te stoten naar de kwartfinales, ofwel vijfde of zesde worden om aan te treden in de kwartfinales van de EuroCup.

Julie Allemand, spelmaakster van de Belgian Cats, komt met de Franse kampioen Lyon ASVEL féminin in actie in de andere groep.

Loting:

Groep A: Ekaterinburg (Rus), USK Praag (Tsj), Bourges (Fra), Nadezhda Orenburg (Rus), TT Riga (Let), Castors Braine (BEL), Cukurova (Tur), Winnaar Venetië (Ita)/Miskolc (Hon)

Groep B: Dynamo Koersk (Rus), Fenerbahce (Tur), Sopron (Hon), Schio (Ita), Girona (Spa), Lyon ASVEL (Fra), Winnaar Gdynia (Pol)/Botas (Tur), Winnaar Montpellier (Fra)/Olympiakos (Gri)

© BELGA

Sint-Katelijne-Waver, Namen en Luik kennen tegenstanders in groepsfase

De drie Belgische vrouwenbasketbalclubs die komend seizoen aantreden in de FIBA EuroCup weten tegen welke opponenten ze het opnemen in de groepsfase.

De dinsdag uitgevoerde loting in München koppelde Namen in een lastige poule aan de verliezer van de kwalificatiematch voor de Euroleague tussen het Franse Montpellier en het Griekse Olympiakos, het Hongaarse Cegled en het Spaanse Valencia van Belgian Cat Jana Raman.

Belgisch vicekampioen Sint-Katelijne-Waver neemt het op tegen de Duitse clubs Keltern (met Emmanuella Mayombo en Hatty Nawezhy) en Herne, de Duitse kampioen met Chloé Bully in de rangen, en het Hongaarse Szekszard.

De Luik Panthers treffen het Franse Charleville-Mézières (met Kim Mestdagh), het Zwitserse Fribourg van coach Jan Callewaert en het Franse Roche-Vendée.

De clubs zijn ondergebracht in twee conferences volgens geografische criteria. Elke poule telt maximaal twee clubs uit één land. In Conference 1 ontmoet Kyara Linskens met haar nieuwe Russische club Enisey Krasnoyarsk het Turkse Hatay, het Slowaakse Ruzomberok en Tsmoki Minsk uit Wit-Rusland.

De eerste twee uit elke poule en de twee beste derdes van elke conference worden geklasseerd. De eerste acht van dat klassement zijn direct geplaatst voor de achtste finales, de overige teams treden aan in de 16e finales.

Loting Conference 2:

Groep F: Salamanca (Spa), Uni Gÿor (Hon), Gernika Bizkaia (Spa), Olivais (Por)

Groep G: Verliezer Montpellier (Fra)/Olympiakos (Gri), Cegled (Hon), Namen (BEL), Valencia (Spa)

Groep H: Verliezer Venetië (Ita)/Miskolc (Hon), Basket Landes (Fra), PEAC Pecs (Hon), AE Sedis (Spa)

Groep I: Szekszard (Hon), Keltern (Dui), Sint-Katelijne-Waver (BEL), Herne (Dui)

Groep J: Charleville-Mézières (Fra), Fribourg (Zwi), Luik Panthers (BEL), Roche-Vendée (Fra)

Meer sportnieuws