© tdk

Honderden chauffeurs negeren snelheidsbeperking aan werken oude Scheldebrug

Bij een drie dagen durende controle voor de werken aan de oude Scheldebrug in Bornem, heeft de politie van Klein-Brabant honderden bestuurders op de bon geslingerd. Bijna 800 chauffeurs hielden zich niet aan de snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

Aan de oude Scheldebrug in Bornem zijn sinds enige tijd en de klok rond wegenwerken aan de gang. PZ Klein-Brabant stelt vast dat weggebruikers zich niet altijd houden aan de opgelegde veiligheidsmaatregelen.

Om de veiligheid van de werknemers te garanderen werden onder meer hoogteportieken geplaatst. Vrachtverkeer hoger dan vier meter moet omrijden via de A12. Een aantal van die hoogtebegrenzers is sinds het begin van de werken stuk gereden.

De snelheid is aan de wegwerkzaamheden beperkt tot 30 km/uur. Dat is duidelijk aangegeven met de nodige signalisatie. De politiezone Klein-Brabant voert gerichte snelheidscontroles uit.

Bij de controle van 10 tot 12 juli 2019 werden 30.591 voertuigen gecontroleerd. 791 keer werd vastgesteld dat de snelheidsbeperking van 30 km/uur werd genegeerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.

Zes bestuurders kregen een boete omdat ze door het rood reden en in twee gevallen reden mensen te snel én door het rood.

“De controle is gebeurd om de veiligheid te verzekeren van de permanent aanwezige arbeiders op de stellingen van de Scheldebrug en zal in de toekomst zeker worden herhaald”, zegt het Antwerpse parket.

DE TEST