Eupen plukt Portugese topschutter 1B weg bij Lommel SK en contracteert testspeler Lapena

Leonardo Rocha kende een succesvol seizoen bij Lommel SK. Foto: BELGA

Eupen plukt Portugese topschutter 1B weg bij Lommel SK en contracteert testspeler Lapena

Print

Eupen heeft met Leonardo Rocha de topschutter van het voorbije seizoen in 1B gestrikt. De 22-jarige Portugese aanvaller komt over van Lommel SK en zette zijn handtekening onder een contract tot 30 juni 2022. Dat heeft de club uit de Oostkantons dinsdag bekendgemaakt. Niet veel later presenteerde Eupen ook nog Adrian Lapeña, al een tijdje testspeler in Eupen.

Rocha speelde het voorbije seizoen 33 wedstrijden voor Lommel. Daarin vond hij 21 keer de weg naar de netten. In de reguliere competitie trof hij 16 keer raak, waarmee hij zich tot topschutter in de Proximus League kroonde.

De 1,96m lange spits speelde van 2015 tot 2017 voor de U19 en het B-team van AS Monaco. Uiteindelijk kwam hij na omzwervingen in Italië en Spanje in de zomer van 2018 bij Lommel terecht. Inclusief jeugdclubs is Eupen alweer de vijftiende club voor de Braziliaanse Portugees.

Rocha is al de negende nieuwe speler voor Eupen deze zomer. “Hij genoot interesse van verschillende clubs”, stelt algemeen directeur Christoph Henkel. “We zijn natuurlijk heel blij dat hij voor Eupen heeft gekozen. Met zijn lengte en zijn torinstinct is hij een versterking voor onze voorlinie.”

Eupen legt Adrian Lapena vast

Eupen heeft de Spaanse verdediger Adrian Lapena (23) vastgelegd. Hij ondertekende een overeenkomst voor één seizoen, zo melden de Oostkantonners dinsdag. Lapena is de tiende aanwinst voor Eupen, dat dit seizoen getraind wordt door de Spanjaard Beñat San José.

Lapena, die tot voor kort voor de B-ploeg van Real Sociedad speelde, trainde al sinds het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Eupen. Hij wist de sportieve staf te overtuigen.

Meer voetbalnieuws