© GOYVAERTS/GMAX Agency

Gerben Thijssen, Belgisch kampioen bij beloften, maakt profdebuut voor Soudal Lotto

Gerben Thijssen (21) maakt komende donderdag zijn profdebuut voor Lotto Soudal in de GP Pino Cerami. De Limburger reed al voor de Lotto Soudal U23-ploeg en maakt nu de overstap naar het World Tour-team.

De pas 21-jarige wielrenner heeft al behoorlijk wat op zijn palmares staan. Thijssen kroonde zich vorig jaar tot Belgisch beloftekampioen op de weg. In 2019 won hij de Memorial Philippe Vanconingsloo (1.2) en snelde hij ook al naar ritwinst in A Travers les Hauts de France (2.2) en de Tour d’Eure-et-Loir (2.2). In 2017 was hij de beste in de Grote Prijs Sint-Niklaas (1.2).

Op de baan kroonde de beloftevolle sprinter zich als 19-jarige tot Europees kampioen in de afvalkoers bij de profs. En op het afgelopen Europees kampioenschap in Gent bemachtigde Thijssen nog zilver in de ploegenachtervolging bij de beloften.

“Natuurlijk kijk ik vol spanning uit naar mijn eerste wedstrijd als prof”, stelt Thijssen. “Na de pech in het begin van het seizoen is het voor mij belangrijk om nu de overstap te kunnen maken. Oorspronkelijk zou ik al in januari prof worden, maar uiteindelijk ben ik zelf tevreden met de keuze om nu pas die stap te zetten. Op die manier kon ik bij de beloften nog wat bijleren én ook koersen winnen, altijd goed voor de moraal. Nu krijg ik gedurende tweeënhalf jaar de kans om me te bewijzen.”

“Ik start donderdag zonder al te veel verwachtingen, zo veel mogelijk ervaring opdoen primeert. Ik denk wel dat ik me in dat type koersen zal moeten bewijzen en ik hoop ook dat het me lukt. (...) Bij de jeugd was ik een pure sprinter en ik hoop ook om tot zo’n type renner uit te groeien bij de profs. Ploegmaat worden van Caleb Ewan is toch iets om naar uit te kijken.”

Meer sportnieuws