© RR

Belgische vrouw sterft na messteek in Spanje, echtgenoot gewond afgevoerd: alles wijst op passioneel drama

Een Belgische man (61) heeft zondagavond zijn 57-jarige echtgenote met messteken om het leven gebracht in Calpe, in de Spaanse provincie Alicante. Dat melden Spaanse media. Daarna probeerde hij zichzelf van het leven te beroven.

LEES OOK. Bracht voormalige cafébaas uit Wilrijk partner om in Spanje?

Het koppel, een 57-jarige vrouw en een 61-jarige man, woonde sinds tweeënhalf jaar in Parque de la Vallesa, een woonwijk in Calpe. Het was de dochter die haar ouders aantrof in hun huis. Rond 1.30u verwittigde ze de hulpdiensten en de ambulance kwam meteen ter plaatse.

De vrouw had een messteek in de borst, de man had minstens vier messteken, verspreid over zijn lichaam, aldus de Guardia Civil van Alicante. In het ziekenhuis bezweek de vrouw aan haar verwondingen.

De eerste bevindingen van het politieonderzoek lijken te wijzen op een passioneel drama, waarbij de man zijn vrouw neerstak en zich daarna van het leven probeerde te beroven. Dat werd nog niet officieel bevestigd door de lokale autoriteiten. Het drama zou plaatsgevonden hebben na een feestje ter ere van de Belgische nationale feestdag op 21 juli.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het gratis nummer 1813 van de Zelfmoordlijn of online op www.zelfmoord1813.be

Nu in het nieuws