© GMAX AGENCY

Antwerp krijgt met Viktoria Plzen of Olympiacos zware tegenstander in voorronde Europa League

Royal Antwerp FC staat voor een zware opgave in de derde voorronde van de Europa League. De Great Old neemt het op tegen Viktoria Plzen óf Olympiacos Piraeus, respectievelijk de vicekampioen van Tsjechië en Griekenland.

GVA+ “Zware loting” voor Antwerp in voorronde Europa League: dit moet u weten over Viktoria Plzen en Olympiacos

Na weken van onzekerheid over al dan niet deelname aan de tweede Europa League-voorronde tegen het Roemeense Viitorul, volgde vorige donderdag het verdict: Antwerp schoof door de veroordeling van KV Mechelen een plekje op naar de derde voorronde.

Daarvoor werd maandagmiddag geloot in het Zwitserse Nyon. RAFC krijgt het Tsjechische Viktoria Plzen of het Griekse Olympiacos tegenover zich. Beide ploegen staan eerst nog tegenover elkaar in de tweede voorronde van de Champions League. Die duels worden op 23 en 30 juli afgewerkt.

Koning Boudewijnstadion

De verliezer komt in het Europa League-vangnet terecht en gaat de confrontatie aan met Antwerp. Rood-wit speelt op 8 augustus eerst ‘thuis’. Zoals bekend werkt de oudste club van het land zijn Europese thuismatchen in het Koning Boudewijnstadion af.

De return wacht een week later op 15 augustus.

Indien Antwerp overleeft, stoot het door naar de vierde en tevens laatste voorronde (play-offs). De loting hiervoor volgt op maandag 5 augustus.

AA Gent en Club Brugge

AA Gent komt komende donderdag (thuis) en volgende week donderdag (uit) in actie in de tweede voorronde tegen het Roemeense Viitorul Constanta. Als de Gentenaars winnen, wacht een duel met ofwel het Cypriotische AEK Larnaca ofwel het Bulgaarse Levski Sofia.

Indien Club Brugge struikelt in de derde of vierde ronde van de Champions League, komt het terecht in de poulefase van de Europa League. Blauw-zwart werd maandag in de derde voorronde gekoppeld aan het Oekraïense Dynamo Kiev. Racing Genk is als kampioen rechtstreeks gekwalificeerd voor de poules van het kampioenenbal.

Meer voetbalnieuws