© BELGA

Belgian Lions kennen hun tegenstanders op weg naar EK 2021

De weg naar het EK Basketbal in 2021 voor de Belgian Lions en de Belgian Cats is bekend. Maandagmiddag werden de mannen onder meer aan Litouwen gekoppeld, de nummer vier van Europa.

De Belgian Lions (FIBA 29) ontmoeten in kwalificatiegroep C voor het EK basketbal Litouwen (FIBA 6), Tsjechië (FIBA 24) en de winnaar van de prekwalificatieronde tussen Wit-Rusland (FIBA 56), Denemarken (FIBA 69) en Albanië (FIBA 114).

De loting werd maandag in het Duitse München uitgevoerd. De eindronde vindt van 17 augustus tot 3 september 2021 in Duitsland, Georgië, Italië en Tsjechië plaats.

De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld van 17 tot 25 februari 2020, 23 november tot 1 december 2020 en 15 tot 23 februari 2021. In elke groep gaan er drie landen door. De gastlanden zijn zeker van hun plaats. In de groep van de Belgen gaan dus naast Tsjechië de beste twee landen door.

De groepsindeling op weg naar het EK 2021:

Groep A: Spanje, Polen, Israël, Slovakije/Cyprus/Roemenië

Groep B: Italië*, Noord-Macedonië, Estland, Wit-Rusland

Groep C: Tsjechië*, Litouwen, België, Albanië/Wit-Rusland/Denemarken

Groep D: Kroatië, Turkije, Nederland, Zweden

Groep E: Georgië*, Servië, Finland, Zwitserland/Portugal/IJsland

Groep F: Slovenië, Oekraïne, Oostenrijk, Hongarije

Groep G: Duitsland*, Frankrijk, Montenegro, Luxemburg/Kosovo/Groot-Brittannië

Groep H: Griekenland, Letland, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije.

* =Italië, Tsjechië, Georgië en Duitsland zijn al geplaatst als gastlanden. De overige beste nummers twee in die groepen kwalificeren zich voor het EK.

Meer sportnieuws