'The Great Hikes' bundelt iconische trektochten

'The Great Hikes' is nu verkrijgbaar. Foto: Uitgeverij Lannoo

Vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel - Uitgeverij Lannoo

'The Great Hikes' bundelt iconische trektochten

Print
Met 'The Great Hikes' - de opvolger van het al net zo geprezen 'The Holy Trail' - treedt schrijver Rik Merchie in de voetsporen van internationale hiking experts. Lezers die de smaak te pakken krijgen, kunnen hun voordeel doen met de tips en tricks die de auteur in de marge meegeeft.

The Great Hikes bundelt verhalen over twaalf internationale trektochten die in wandelkringen tot de verbeelding spreken: van de Spaanse Cavalls del Vent tot de Salkantay Trek in Peru. Merchie liet zich daarbij inspireren door geoefende hikers als Evelyne Pattyn uit Gent, Daphne Postma uit het Nederlandse Haarlem en Dustin Tiemeyer uit Detroit (VS), die terugblikt op zijn bewogen trektocht naar het Everest Base Camp. Zonder uitzondering getuigen ze op een meeslepende manier over hun avonturen en de zin/onzin van dagenlang trekken door groene en grillige landschappen.

In het openingswoord neemt Merchie de lezer mee achter de schermen van een uitgeverij en reconstrueert hij het ontstaan van de opvolger van The Holy Trail. Aansluitend trakteert de auteur zijn publiek op vijftien tips voor wie het er zelf op wil wagen. ‘Experimenteer’, de tweede hint die Merchie prijsgeeft, bracht hij voor The Great Hikes ook zelf in de praktijk. Nu en dan wijkt hij af van de uitgestippelde paden en waagt hij zich aan heuse wandelexperimenten.

The Great Hikes biedt het rock ’n roll-gehalte van een avonturenroman, de kwaliteit van het betere doe-boek en de spanning die nodig is om de lezer te enthousiasmeren. Waar staan die wandelschoenen ook alweer?

Praktisch

Nu verkrijgbaar in de boekhandel. Uitgegeven bij Lannoo. Het boek telt 216 pag en kost 34,99 euro. www.lannoo.be

Nu in het nieuws