© Planckendael

© rr

1/2

Jonge kuifmakaak die ontsnapte uit Planckendael weer gevangen

De kuifmakaak die maandagvoormiddag ontsnapte uit dierenpark Planckendael in Mechelen is opnieuw gevangen.

Het jonge aapje Rojo, drie jaar oud en zo’n 20 cm groot, ontsnapte maandagvoormiddag omstreeks 10 uur vanop zijn eiland. De politie Mechelen-Willebroek stuurde een tweet uit. Er werd gevraagd de politie te contacteren en het dier zeker niet zelf in het nauw te drijven.

Een kuifmakaak is een erg schuw dier en niet meteen gevaarlijk. “Maar dieren zijn altijd onvoorspelbaar, zeker in een onbekende situatie. Kuifmakaken zullen niet zo snel zelf op mensen afstappen. Gevaar voor de bezoekers was er niet”, benadrukt woordvoerster Ilse Segers van Planckendael.

Verdoven

Nadat er massaal werd opgeroepen om uit te kijken naar het bange diertje, werd het gelokaliseerd op het dak van een huis op de Vaartdijk, niet ver van zijn eigen verblijf.

“De dierenarts van Planckendael kon het diertje snel verdoven waardoor Rojo veilig en wel terug in de armen van zijn mama kon kruipen”, aldus Ilse Segers.

Hoe Rojo juist kon ontsnappen, is op dit moment niet duidelijk. “Dieren graven en klimmen nu éénmaal, zijn inventief en creatief. Zeker zo’n kleintje kan erg ondernemend zijn. Het perk van de kuifmakaken vertoont alleszins geen gebreken”, zegt Ilse Segers. “We gaan zeker uitzoeken wat er exact gebeurd is.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio